Perfect imperfect Boek (PUUR Porsche Magazine)


Perfect imperfect Boek (PUUR Porsche Magazine)

PERFECT IMPERFECT BOEK

De tweede R in de maand komt uit België:
A Flat 6 Love Affair van Bart Kuykens. Het is het derde van de zeven boeken die Kuykens op de markt brengt; de gezamenlijke boeken vormen uiteindelijk de naam Porsche. Met deze derde versie van het boek heeft Kuykens zichzelf
weer overtroffen. Hij vond weer gelijkgestemde Porsche-gekken in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland en portretteert ze opnieuw in zwart-wit foto’s die met analoge Leica’s met ouderwetse filmrolletjes zijn geschoten.

Alle foto’s zijn in zwart-wit. De imperfectie op zo’n beeldje zie je in het boek terug, maar de Belgische Porsche-rijder vindt dat helemaal niet erg. Integendeel. “De beelden worden niet geshopt, zoals je dat bij een digitaal beeld wel zou doen.

Elk stofdeeltje zie je, en da’s niet erg want het is per slot van rekening geen reclamefotografie.” Ook in boek R zal je bijna vergeefs naar uitgebreide teksten zoeken. Het is nog steeds een kijkboek, meer nog dan een autoboek. Voor het eerst kijkt Kuykens verder dan de luchtgekoelde modellen van de 911 en hun eigenaren alléén. Zo staat er een late versie in van een 914 van BNR radiomaker Bas van Werven, maar duiken er ook watergekoelde exemplaren van de 924, 996 en 997 op. De Belg heeft kans gezien om een aantal (Porsche)-bekenden voor zijn derde boek te strikken zoals engineer Norbert Singer, de voormalige Belgische wielrenner Tom Boonen, de Duitse tuners Rainer Buchmann en Alois Ruf en motorgenie Hans Mezger. Bart Kuykens is nu alweer aandeslag voorboek 4, de S van de serie; de eerste acht shoots heeft hij al weer in de knip. “Voor boek 4 zoek ik het wat verder weg,” zegt de fotograaf. “Ik krijg dagelijks verzoeken van over de hele wereld om shoots te komen doen. Aangezien een groot deel van mijn boeken naar landen als Amerika en Japan gaat, moet ik niet proberen alleen maar rond de kerk te fotograferen. Ik kan morgen alleen al een heel boek maken met mensen met een Porsche in Antwerpen. Maar dat lijkt me een slecht idee.”

Het boek A Flat 6 Love Affair volume 3 van Bart Kuykens telt 336 pagina’s. Net als bij de vorige twee delen is het aantal gesigneerde boeken gelimiteerd tot 911 exemplaren. Het boek kost 150 euro.

Meer informatie via www.bartkuykens.com